SORSFORDÍTÓK

Az EFOP-1.1.4-16-2017 számú kiírás keretében a ReFoMix Nonprofit Kft. kétéves projektet valósít meg 2018. július 1. és 2020. június 30. között. Pályázatunkban 23 hajléktalan ügyfelünk számára biztosítunk támogatott lakhatást az azt kísérő intenzív szociális munkával és további szolgáltatásokkal. A projektben résztvevő minden ügyfelünk akkreditált tréningeken vesz részt, illetve tíz ügyfelünk OKJ-s kertész képesítést is szerezhet.
A projekt keretében támogatott és utcai életmódot folytató ügyfelek segítésére a szociális munkások mellett, pszichológus, addiktológus, jogász és sorstárs segítő is rendelkezésre áll majd.

A projekt elindításáról szóló sajtóközlemény itt olvasható. >

SORSFORDÍTÓK elnevezésű projektünkben december végéig lezajlott három akkreditált tréning, amelyeken az ügyfeleink tanulási- és munkamotivációs tréningen, az önálló lakhatással kapcsolatos ismereteket, valamint alapvető kompetenciákat közvetítő tréningeken vettek részt. 
Januárban elindult a Debreceni Képző Központ által szervezett OKJ-s kertész képzés, amelyben jelenleg 8 fő vesz részt.

Néhány fotó a képzésről:

tanitas_optim.jpgcsoport.jpgefop_kertesz_gyakorlat.jpgmutragyazas.jpg


A képzés központi záró vizsgájára szeptermber 12-én kerül sor. Ezt követően 10 projektrésztvevő álláskeresési technikák akkreditált tréningen vesz majd részt.
Ügyfeleink mindegyike hagyományos, a magánbérleti szektorban meghirdetett albérletben él és veszi igénybe a projekt keretében nyújtott szolgáltatásainkat.


Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület