Székelyföldön jártak a Derék utcai gyermekek

Számos támogatónk jóvoltából idén nyáron is Erdélyben nyaralhattak a Derék utcai gyermekek .

A ReFoMix Kft. Családok Átmeneti Otthonaiban immár hagyománnyá vált, hogy nyaranta többnapos tábort szervezünk az intézményünkben élő gyermekek számára.

A tábor helyszíne ez alkalommal is az erdélyi Biharfélegyháza volt. A település polgármestere ingyenesen bocsátotta rendelkezésünkre a helyi Művelődési Házat, amelynek felső szintje szolgált az elszállásolásunkra.

A tábor idén is adományozóink támogatásából valósulhatott meg:

Az NI Hungary Kft. 200.000,- Ft pénzbeli adománnyal támogatta a tábor létrejöttét. Ebből az összegből finanszíroztuk a buszbérlést, illetve a három napra elegendő hideg-,és melegétel alapanyagait.
Boda Piroska - a cég HR osztályának munkatársa és lelkes támogatónk -  tartós élelmiszert, édességeket, rágcsálnivalókat, innivalót gyűjtött a gyerekek számára a kollégái körében, emellett részt is vett a táborban kísérőként, és folyamatosan teljes erőbedobással segítette munkánkat.
Régi támogatónk, a SZÖSZ Egyesület elnöke, Paczári Viktória több alkalommal vett fagylaltot a gyerekeknek a táborozás alatt, házi sajttal és túróval ajándékozta meg őket, valamint részvételével is segítette a munkánkat.
Varga Imre vállalkozó mintegy 15.000 Ft értékben ajánlott fel zöldségeket, gyümölcsöket, földimogyorót a táborozók számára. Parti Renáta helybéli óvónő és férje, István a programszervezésben vállaltak fontos feladatokat.

A 17 gyermek július 3-án indult útnak a négy felnőtt kísérővel. A három nap alatt számos közös élménnyel gazdagodtak, így voltak tanyalátogatáson, ahol első kézből nyerhettek új ismereteket a gazdáktól, illetve tapasztalhatták meg az erdélyi vendégszeretetet az ízletes házi ételek formájában. A három nap alatt a csodás környezetben tett kirándulások és az esti szalonnasütések lehetőséget adtak kollégáink és a gyermekek számára, hogy jobban megismerhessék egymást, és élményekkel gazdagítsák a gyermekek nyári vakációját.

A kirándulás részletes beszámolója pdf itt olvasható.

Kollégáink és támogatóink mostanra összeérett csapattá váltak

csoportkep.jpg

Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület