Polgármesteri vizit a téli krízisben

A város vezetői személyes látogatást tettek december 1-én a Dobozi utcai integrált intézményünkben.

A debreceni hajléktalan-ellátás ikonikussá vált helyszínén nappali melegedő, éjjeli menedékhely, egészségügyi centrum és lábadozó, valamint izolációs konténer is működik. Ugyan az igazi tél még nem érkezett meg, már most is teltházzal működnek intézményeink.

Papp László, polgármester és Széles Diána, alpolgármester személyesen kaphatott betekintést a téli időszakban egyre jelentősebb napi ügyfélforgalmat bonyolító intézményünk működésébe.

Szemerédy Zsolt, ügyvezetőnk tájékoztatójában elmondta a jelenlévőknek, hogy az évek folyamán krónikussá vált a férőhelyek hiánya, amelynek egyik lehetséges megoldását a fokozatos kapacitásbővítés jelentheti.

A városvezetéssel ápolt és immáron többéves múltra visszatekintő együttműködésünknek köszönhetően közösen keressük a megoldást jelentő bővítési lehetőségeket.

Hosszabb távon stratégiai jelentőségű, hogy a környező települések is fejlesszék szociális ellátórendszerüket, amelyhez szélesebb körű, megyei összefogásra van szükség, hogy az egyre inkább régióközponttá váló Debrecen arányosabban viselje a leginkább rászoruló fedélnélküliek gondozásával járó terheket.

A látogatás során tartott sajtótájékoztató és további részletek itt olvashatók>>


zsolt_sajttaj.jpg






















polgarmester_sajto.jpg






















szeles_diana_sajto.jpg

























polgarmester_adomyany.jpg

















Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület