Jubileumi karácsonyi ünnepség a ReFoMix rehabilitációs tanyáján

A holland támogatással épült intézmény 1999. szeptember 1-én kezdte meg működését.

Debrecen-Ondód városrész határában található átmeneti szálló 15 hajléktalan férfi számára nyújtott otthont. A szálló kapacitását 2005-ben a szakminisztérium pályázati támogatásával 26 férőhelyre bővült.

A ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. berkeiben csak „Tanyaként” nevezett menedékhely a városból könnyen megközelíthető a helyi buszjáratokkal. Az épületet kiváló minőségű 5700 m²-es földterület övezi, amelynek kiaknázásával a szervezet már számos sikeres munka-rehabilitációs programot valósított meg, így juttatva munkalehetőséghez és némi keresethez az intézmény lakóit.

Az itt otthonra találó férfiak jellemzően az idősebb korosztályhoz tartoznak, és esetükben nem ritka, hogy valamilyen szenvedélybetegséggel küzdenek. Az addikciókból való kilépéshez nyújtanak segítséget az itt dolgozó munkatársak az elsősorban pályázati forrásból megvalósuló foglalkoztatási programok segítségével.

Amint az elmúlt öt évben, idén is - a „Tanya” történetének 20-ik karácsonyi ünnepségén - Balogh Barnabás, a karitatív tevékenységéért 2018-ban Boncz László-díjjal elismert református lelkész tartott ünnepi áhítatot az intézmény lakói és munkatársai körében. Az intézmény célja az volt, hogy a nehéz sorsú emberek az együtt eltöltött alkalom által tapasztalhassák meg a karácsony örömüzenetét. A Debreceni Karitatív Testület tiszteletbeli elnöke nem érkezett üres kézzel; a Református Szeretetszolgálat adománya, valamint a ReFoMix hideg élelmiszer csomagja és ünnepi menüje tette szebbé az itt élők karácsonyát.

2019_karacsony.jpg

Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület