Gyerekek egy szendviccsel a rászorulókért

Iskolások adományoztak szendvicseket a hajléktalan embereknek

Október 3-án a Debrecen Bike Maffia szendvicsgyűjtési akciót indított „Plusz 1 Szendvics - Diákok a rászorulókért” elnevezésű programja keretében a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskolában.

A program célja, hogy általános és középiskolákban tanuló diákokat is érzékenyítsék az egyik legsúlyosabb szociális probléma, a hajléktalanság iránt, és a Debrecen Bike Maffia kerekes aktivistáival közösen segítsék az utcán élő hajléktalan emberek életét, illetve azon átmeneti szállók és éjjeli menedékhelyek munkáját, melyek alapvetően étkezést nem tudnak biztosítani lakóik számára.

Az akció lényege, hogy az iskolák tanulói, a hét egy adott napján plusz egy szendvicset visznek magukkal. Az így összegyűlt szendvicseket pedig a Bike Maffia szállítja el a rászorulók részére.

A Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola tanulóinak szendvics adományait a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. által üzemeltetett Wesselényí utcai éjjeli menedékhelyre szállította egy bringás aktivista.

Az akcióról a Dehir is beszámolt és olvasható a Debrecen Bike Maffia Facebook oldalán is.

bike_maffia_szendvicsgyjts.png











Indul a futár az iskolából.

bike_maffia_szendvics_akcio_2.jpg






Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület