Rendkívüli intézkedéseink a veszélyhelyzet idejére


coronavirus_fejlec_optim.jpg


Célunk, hogy a veszélyhelyzet idején is fent tudjuk tartani szolgáltatásaink jogszabályokban előírt színvonalát az azokat igénybe vevők és az ellátásukat végző munkatársaink egészségének megőrzése mellett.

A járványhelyzetben a bentlakásos szociális intézményekben élő ügyfeleink - az összezártságból és egészségi állapotukból adódóan is - a fokozottan veszélyeztettek körébe tartoznak, amint az ellátásukról gondoskodó szociális személyzet is magas kockázatot vállal a mindennapi feladatvégzés során.

A rendelkezésünkre álló rövid idő alatt kellett alkalmazkodnunk az új körülményekhez és az azok hatására felmerülő igényekre. Rendkívüli intézkedéseink mára kollégáink rugalmasságának és kreativitásának köszönhetően a mindennapi rutin részévé váltak.


Munkáltatói intézkedések


A munkatársak védelme és a humánerőforrások hatékony felhasználása érdekében az alábbi intézkedéseket hoztuk:

o Társaságunk vezetése és az intézményvezetők részvételével saját operatív törzset hoztunk létre, amely napi szinten kommunikál és ellenőrzése alatt tartja a folyamatokat.
o Munkatársaink minden intézményünkben un. infekciókontroll képzésben vettek részt, amelynek során a vírusfertőzés megelőzésével és kezelésével kapcsolatos átfogó ismereteket szereztek.
o Lehetővé tettük az otthoni munkavégzést azon munkatáraink számára, akik feladataikat a munkahelyükön való személyes jelenlét nélkül is el tudják látni.


Izolációs sátor a Dobozi utcai Szociális és Egészségügyi Központ udvarán

katonai_sator_optim.jpg
Együttműködő partnereink


További partnereink

Az egyes intézményinkben érvényes veszélyhelyzeti eljárásrend az alábbiakban olvasható:

A Szociális és Egészségügyi Központ eljárásrendje >>
Infekciókontroll a Szociális és Egészségügyi Központban >>
A Szociális és Egészségügyi Központ izolációs terve >>

Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület