Rehabilitációs Tanya


tanya.jpg

A Debrecen Menhely Alapítvány holland segítséggel vásárolt, majd építtetett tanyasias környezetben otthont hajléktalan férfiak számára. Az intézmény 1999. szeptember elsején kezdte meg működését 15 fedél nélküli férfinek segítséget nyújtva – hajléktalanok átmeneti szállásaként. A szállás Debrecen külterületén, tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, mára már gyümölcsfákkal betelepített lakóhelyé vált, amely a nagyváros zaja után az idősödő, javarészt szenvedélybetegségekkel küzdő otthontalanok között népszerű, és lehetőséget teremt a korábbi életformával való szakításra. A szállón legfeljebb két évet lehet eltölteni, mely időszak alkalmas lehet ügyfeleink anyagi helyzetének és egészségi állapotának javítására.

A Tanyán szociális munkások, pszichológus, orvos, teológus fáradozik a nehéznek tűnő élethelyzetek kezelésén.
2000-ben a Tanya mellett egy seprűkötő üzem létesült, ahol évekig folytak sikeres foglalkoztatási programok a ReFoMix Kft.-vel együttműködve. Ezekben a programokban gondozottaink szakmákat sajátítottak el, munkatapasztalatokat szereztek, közelebb kerülve ezzel az elsődleges munkaerőpiac elvárásaihoz. A korábbi években javarészt a munka világából kiszorult férfiak kérték segítségünket, míg napjainkban az idősödő korosztály számára vált népszerűbbé a szálló.

2005-ben minisztériumi pályázat nyújtott lehetőséget a szálló bővítésére. A tetőtér átépítésével 2 új lakószobával, egy vizesblokkal és egy közösségi helyiséggel bővítettük a jelenleg 26 férőhelyes Tanyát.
A hely adottságait kihasználva rendszeresen szervezünk kültéri főzéseket, kertészkedéseket közös karácsonyi ünnepségeket, egyházi alkalmakat, közösségi programokat.

A szolgáltatás igénybevétele térítésmentes.

Élet a tanyán
Bepillantást kaphat foglalkoztatási programunkba >


Részletes képet kaphat a tanyán végzett szociális munkáról a Felkai Béla-díjas Görögné Marika kollégánkkal készült riportokon keresztül.>

2016. nyarán a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatásával vetőmagokat kaptunk a gazdálkodáshoz. Az erről szóló cikk itt olvasható. >
 
Cím: Debrecen, 4002 Kádár dűlő 10
Megbízott vezető: Miklósi Attila
Telefon: 52-716-255
e-mail: rehabtanya@refomix.hu, rehabtanya@gmail.com

További hajléktalanellátó tevékenységeink >


Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület