Önkéntesség

A 2011-es esztendő az Önkéntesség Európai Éve. Az önkéntes tevékenységet az egyén szabad akaratából, tudatosan, mások javára, anyagi ellenszolgáltatás, fizetség nélkül végzi. Mégis van valami, ami a tevékenységet végzőt gazdagítja. Az önkéntesség új és sokoldalú tapasztalatokat nyújt, új kapcsolatokhoz segít, fejleszti az egyén szociális kompetenciáit és összességében hozzájárul a társadalmi szolidaritás erősítéséhez.

Az önkéntes tevékenységet Magyarországon törvény szabályozza. Kérjük, amennyiben önkéntesként szeretné segíteni munkánkat, ismerkedjen meg az önkéntes tevékenység alapvető szabályait részleteiben leíró törvénnyel.
A törvény teljes szövege itt letölthető.

A hajléktalanság, amely a társadalmi kirekesztődés legszélsőségesebb megnyilvánulási formája, csak széles társadalmi összefogással számolható fel. A hajléktalan emberek sikeres integrációjához a többségi társadalom befogadó készségére is szükség van. Ehhez szívesen vesszük, ha a hajléktalan embereken segíteni szándékozók önkéntességet vállalva részt vesznek munkánkban.

Amennyiben Ön is szeretné segíteni munkánkat, az alábbi helyszíneken a következő tevékenységek végzésére keresünk önkénteseket:

Nappali melegedő, Debrecen, Dobozi u. 2.

- szendvicsek készítése a teajáratunkhoz

Utcai gondozó szolgálat (a város meghatározott pontjain)

- ételosztás teajáratunkon a téli krízis időszakában (november 1-től március 31-ig)

Családok Átmeneti Otthonai, Debrecen, Derék u. 22.

- hátrányos helyzetű családok gyermekeinek korrepetálása (matematika, magyar, angol, történelem, informatika)
- nyári szabadidős programok szervezése hátrányos helyzetű családok gyermekei számára

Amennyiben a fentiketől eltérő önkéntes tevékenységgel kívánja segíteni munkánkat, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az 52-530-817-es telefonszámon.

Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület