Sikeres foglalkoztatási program a ReFoMix tanyáján

Immáron több egymást követő foglalkoztatási program zajlik sikeresen a ReFoMix tanyáján.

Korábban a Hajléktalanokért Közalapítvány támogatásával 2014 szeptemberétől 2015. júniusig tartó program keretében üvegházat építtettünk, valamint a meglévő gyümölcsös művelése mellett egy kisebb konyhakertet is elkerítettünk. A tanyát övező kiváló minőségű termőtalajhoz sikerült jól motivált humánerőforrást is bevonni az intézményben élők köréből.

A 2015 derekán indított és a Hajléktalanokért Közalapítvány által támogatott programba 3 főt vontunk be egyszerűsített foglalkoztatással, akik havonta 5 nap nyolc órát dolgoznak egy foglalkoztatás-szervező segítő, irányító közreműködése mellett. A terület méretéből adódóan mindig van alkalom a munkavégzésre. A tervek szerint a tavasszal kiültetendő növények előnevelését az üvegházban tudják majd megoldani a lakók, így nem lesz szükség palánták vételére.

A védett foglalkoztatás hozadéka, hogy segít visszatalálni a rendszeres munkavégzéshez, valamint sikerélményt és a hasznosság érzetét nyújtja a résztvevők számára. Természetesen kézzel fogható eredménye, hogy rendszeresen friss zöldség és gyümölcs kerül a lakók asztalára, és időnként a ReFoMix más intézményeinek is jut a megtermelt javakból.

uveghaz_szvegbe_optim.jpg





















tanya_lombos_optim.jpg




















tanya_fldmunka_optim.jpg

Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület