Országos konferencián vettek részt munkatársaink

Hagyományosan szeptember második hetében rendezi a Hajléktalanokért Közalapítvány a hajléktalanságról szóló országos konferenciát.

A konferenciát Fülöp Attila, szociális ügyekért felelős államtitkár nyitotta meg, aki megnyitójában megköszönte a szektorban dolgozók elhivatott tevékenységét, illetve említést tett az ágazatban várható változásokról. Ezt követően Andráczi-Tóth Veronika, a szaktárca főosztályvezetője részleteiben is ismertette a hajléktalan-ellátás területén várható szakmapolitikai változásokat, szakmapolitikai célokat és jogszabályi módosításokat. Alagi Szilárd, a Szociális és Gyermekjóléti Főosztály referense a támogatott lakhatást nyújtó programok tapasztalatait foglalta össze, kitérve az Európai Uniós támogatásból megvalósuló „Elsőként Lakhatás” projektekre is, amelyekből az országban jelenleg 14 tart a megvalósítás fázisában. Ez utóbbi témának az idei programban külön szekciót is szenteltek „Kötelező haladási irány vagy zsákutca?” címmel.
Az országos konferencia nem kizárólag előadásoknak és a területen tevékenykedők informális eszmecseréjéhez teremt kiváló alkalmat, hanem egy-egy fotókiállítás vagy a foglalkoztatási programokban résztvevő ügyfelek által gyártott termékek bemutatója is gazdagítja a programot. Az idei évben a hajléktalan-ellátó szervezetek egyenruháiból készült kiállítás.

A konferencia részletes programja itt olvasható:
http://hajlekot.hu/dokumentumok/konferencia2019/konferencia_program_2019.pdf

Szemerédy Zsolt, a ReFoMix ügyvezetője a céges logoval lógó egyenruhák társaságában

fldvr.jpg





















Bakos Péter a támogatott lakhatással foglalkozó szekció ülésén

hka_szekcio.jpg





















A ReFoMix vezetői kiemelt figyelemmel követték a főosztályvezetői tájékoztatót

hka_konferencia.jpg












Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület