Önkéntes koreai orvostanhallgatók segítik a ReFoMix munkáját

2013 tavaszán kereste fel a hajléktalan-ellátással foglalkozó ReFoMix Kft. vezetőségét a Debreceni Egyetem egy koreai orvostanhallgatója azzal az ajánlattal, hogy önkéntes munkájával segítsen a debreceni hajléktalan embereknek.

Sungmin (Anthony) Joh elmondása szerint több olyan diáktársa is van a koreai közösségben, akik a későbbiekben csatlakoznának hozzá az önkéntes munkavégzés terén. Szeptember 29-én ő és két diáktársa a ReFoMix Dobozi utcai egészségügyi centrumában jártak, ahol első alkalommal segédkezhettek az orvoshoz forduló hajléktalan emberek ellátásában.
Az eseményről a HAON is beszámolt.

Az együttműködés nem korlátozódik kizárólag az egészségügy területére. Anthony, aki időközben átvette a koreai diákközösség vezetőségét, szeretné bevonni és aktivizálni diáktársait. Jelenleg egy ruhagyűjtési akció szervezéséről folynak a tárgyalások a ReFoMix Kft.-vel, valamint a Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekek számára szervezendő programok is az együttműködés részét képezhetik a jövőben.

Reméljük, együttműködésünk a diákok és ügyfeleink kölcsönös megelégedettségére szolgál majd!  facebook-like-button_optim.jpg


koreai_hallgatk.jpg

Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület