Nyári kirándulás és táborozás Varbócon

Idén is volt részük nyári kalandban a Derék utcai gyerekeknek.

A „Fészek” és „Fecske” Családok Átmeneti Otthonaiban élő tanulók közül sokaknak ez a néhány napos kirándulás jelenti „A nyaralást”. Augusztus első hetében az Égervölgye Nemzetközi Ifjúsági Táborban töltöttek a gyerekek kollégáink kíséretében három élményekben bővelkedő napot. A táborozást az NI Hungary Kft. 300 ezer forint pénzadománnyal támogatta.
Augusztus 4-én reggel, tizennégy gyermek és három felnőtt kísérő indult el a Derék utcáról Varbócra.

Az érkezőket Kornél bácsi, a tábor vezetője nagy szeretettel és bőséges ebéddel várta. A délutánt a gyerekek szabad játékkal töltötték, és hamar felfedezték a gyönyörű lovakat és a tábor háziállatait.

A foci- és röplabdapálya mellett pingpongasztalok, hinták várták a táborozó gyerekeket. Nagy kedvenccé vált a csocsó asztal, amely körül mindig nagy volt a forgalom.
A szomszédos Perkupára egy gyalogtúra keretében látogatott át a gyerekcsapat és kísérőik, ahol a népi építészet remekműveivel való ismerkedés közben egy kis fagylaltozásra is alkalom nyílt.

Kihasználva a természet közelségét, a táborozás második napján erdei túrára indultak a táborozók. Az utolsó napon Jósvafőre tettek látogatást, ahol a gyerekek megcsodálhatták a ridegen tartott hucul ménest.

Igazán emlékezetes, szép, nyári napokat tölthettek a Derék utcai gyerekek a varbóci táborban. Az egyik kislány vágyakozva fogalmazta meg: „Olyan jó lenne mindig így élni!”

Terített asztal várta a gyerekeket

reggeli.jpg
szekeres.jpg

erdei_csoporr.jpgSikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület