Maszkokkal segíti a frontvonalban dolgozó munkatársainkat a MODEM

Váratlan helyről érkezett hozzánk fontos adomány.

A kortárs képzőművészet debreceni fellegvárában a koronavírus járvány okán felmerült szükségletekre reagálva az elmúlt hetekben mozgalommá fejlesztették a mosható textil maszkok varrását. A múzeum ügyes kezű munkatársai számos önkéntes bevonásával már több ezer maszkot készítettek és adományoztak az egészségügyben dolgozók részére.
Amint az mára az országos adatokból is ismert, a járványhelyzetben a bentlakásos szociális intézményekben élők - az összezártságból és egészségi állapotukból adódóan is - a fokozottan veszélyeztettek körébe tartoznak, amint az ellátásukról gondoskodó szociális személyzet is magas kockázatot vállal a mindennapi feladatvégzés során.
Ezért is irányult a MODEM figyelme a hajléktalan-ellátást végző ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. intézményeiben élőkre és az ott feladatot ellátókra. A múzeum tegnap 500 db maszk adományozásával járult hozzá a frontvonalban dolgozó szociális munkások és ügyfeleik egészségének megőrzéséhez.

Köszönjük a MODEM munkatársainak és önkénteseinek!

modem_refomix_optim.jpg

Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület