Téli krízisidőszak a koronavírus járvány árnyékában

November 1. óta tart a hajléktalan-ellátásban a téli krízisidőszak.

Ugyan az idei tél meglehetősen barátságos arcát mutatta eddig, a járványhelyzet extra kihívásokat támaszt az utcán élőkért tevékenykedő szociális munkásokkal szemben.
Ebben az időszakban társaságunk krízisautó szolgálatot működtet, amely megyei hatáskörrel vonul ki a lakosságtól érkező hívásokra, hogy segítséget nyújtson a közterületen élő hajléktalan emberek számára.

A járványhelyzetre való tekintettel a kiérkező kollégáink testhőmérséklet-mérést végeznek, illetve kiderítik, hogy a segítségre szorulók produkálják -e a koronavírus tipikus tüneteit. Amennyiben igen, úgy a mentőszolgálatot hívják segítségül számukra.
Amennyiben a koronavírus gyanúja nem áll fent, kollégáink felajánlják valamely szabad kapacitással rendelkező szálláshelyünket a bajba jutott egyén számára.

Intézményeinkben a közösségi terek és a közhasználatban álló berendezési tárgyak rendszeres fertőtlenítésével teszünk meg minden tőlünk telhetőt ügyfeleink és az őket segítő kollégáink egészségének megőrzése érdekében.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a szaktárca előírásainak maximális betartatásának és kollégáink erőn felüli elővigyázatosságának köszönhetően szálláshelyeinken nem történt tömeges koronavírus fertőzés.

A krízisidőszak kihívásairól bővebben Hosszú Zoltán kollégánk számolt be a Debrecen Televízió adásában.

Bevetésen az Utcai Szociális Szolgálat

maszkos_autos.jpgAz intézményes ellátástól idegenkedőkre is fokozott figyelmet fordít az "utcás" csapat.

satras.jpg

hattal.jpg

guggols.jpg

Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület