Koronavírus

"Maradjatok otthon!" Ez a rövid felszólítás vált a vírussal szembeni leghatékonyabb védekezés jelmondatává.

Természetesen a hajléktalan emberek esetében ez a vállalás nem teljesíthető abban a formában, ahogyan annak a lakosság otthonnal rendelkező tagjai eleget tudnak tenni. Intézményeinkben társaságunk igyekszik fokozott figyelemmel betartani és betartatni az ebben a helyzetben kötelező, általános higiéniai előírásokat. Az idős, krónikus betegségekkel küzdő gondozottaink védelme érdekében minimalizálni igyekszünk a fertőzés behordásának kockázatát. Ebben természetesen ügyfeleink együttműködésére is jelentős mértékben számítunk.

A betegség leggyakoribb tünetei:


A leggyakoribb tünetek: a láz, a fáradtság és a száraz köhögés.

Egyes betegeknél jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj.

Ezek a tünetek általában enyhék és fokozatosan jelentkeznek.
Vannak olyan fertőzöttek, akiknél nem alakul ki semmilyen tünet és nem érzik magukat betegnek.

A megelőzésben legfontosabb a gyakori, alapos szappanos kézmosás és a távolságtartás.
Ugyan a betegség az esetek nagyjából 80 %-ában influenzához hasonló tünetekkel zajlik le, ez NEM influenza és az idősebb korosztály esetében akár súlyos, végzetes következményekkel járhat. Amennyiben ügyfeleink, lakóink a fenti tüneteket észlelik magukon NE személyesen forduljanak orvoshoz, hanem a megfelelő távolságtartás betartása (1,5-2 m) mellett jelezzék ezt kollégáinknak, akik megteszik az előírt protokoll szerint szükséges lépéseket!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ gyakorlati tanácsai a szociális intézmények részére itt olvasható:

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának útmutatója a koronavírus terjedésének megelőzésére és a kockázatok csökkentésére a szociális alapszolgáltatásokban itt olvasható.

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb információk érdekében javasoljuk követni a https://koronavirus.gov.hu/ kormányzati tájékoztató weboldalt.

pdf Koronavirus_Általános_Tájékoztató

Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület