Karitatív Testület alakult Debrecenben

A szeptemberi közgyűlési határozatnak megfelelően 2015. október 8-án megalakult a Debreceni Karitatív Testület.

A Testület első – alakuló – ülésén elfogadták annak Szervezeti és Működési Szabályzatát. A Testület elnökéül megválasztották Balogh Barnabást a Magyar Református Szeretetszolgálat vezetőjét, társelnöknek dr. Széles Diána alpolgármestert.

Az újonnan alakult testületben a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. is aktívan képviselteti magát ügyvezetőjével, Szemerédy Zsolttal.

A Testület célja a városi szintű karitatív munka operatív és koordináló tevékenységének ellátása az érintett civil szervezetek bevonásával, az alulról jövő kezdeményezések támogatása, továbbá felkérésre szakmai ajánlóként koordinálja és elősegíti a városban a karitatív tevékenységet végző szervezetek, intézmények részvételét.

Feladatként határozták meg a hátrányos helyzetű családok gyermekei étkeztetésének megoldását az őszi szünetben, továbbá mikulásra, adventre gyűjtési akciók, adományozások megszervezését, valamint a hajléktalanok ellátásának, a tagok munkájának összehangolását.

Fontos célkitűzésként jelölték meg a résztvevők a városrészek felosztását a szervezetek között a segélyezési lehetőségeik függvényében. Dr. Széles Diána alpolgármester kiemelt hangsúlyt fektet a mecénások megszólítására, a Testület támogatásának érdekében.

Forrás: HAON

karitatv_testlet.jpg

Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület