Több EU-s forrást a szegénység kezelésére

Európai kampány az Európai Szociális Alap forrásainak növelése érdekében

A szociális területen tevékenykedő 14 jelentős európai civil szervezet – az Európai Szegénység Elleni Hálózat, European Anti-Poverty Network kezdeményezésére - kampányt indított a szegénység elleni küzdelemre fordítandó források növelése érdekében. 

A statisztikák szerint minden negyedik EU-s állampolgárt érint a szegénység és a társadalmi kirekesztődés.

2010-ben az EU tagállamai abban állapodtak meg, hogy egy évtized leforgása alatt 20 millió főt vezetnek ki a szegénységből. Ennek a célnak a támogatására az Európai Bizottság azzal a javaslattal állt elő, hogy a Kohéziós Alapokból a jelenlegi 22% helyett 25%-ot különítsenek el az Európai Szociális Alap számára, és az így megnövelt ESZA forrásokból 20%-ot a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjára fordíthassanak.
Az EU következő hét éves időszakra szóló költségvetését az év végén fogadják el. Az Európai Bizottság javaslata rendkívül fontos a szegénység mérséklése érdekében. Mégis a 27 tagállamból 26 elutasítani készül a javaslatot.
Ezért a szociális területen tevékenykedő 14 jelentős európai civil szervezet – az Európai Szegénység Elleni Hálózat, European Anti-Poverty Network kezdeményezésére - kampányt indított az eredeti célkitűzések megvalósítása érdekében.

Az ESZA források felhasználási lehetőségeinek tervezett változásáról itt lehet olvasni. 

Kérjük, amennyiben egyetért a kezdeményezéssel, aláírásával (név, e-mail cím, lakcím) támogassa a petíciót. A kampány weboldala az alábbi képre kattintva elérhető.
 
eu_money_for_poverty_reduction.png

Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület