Erdélybe kirándultak a Derék utcai gyermekek

Idén is sikerült megszervezni az erdélyi kirándulást a Derék utcai gyermekek számára.

Hosszas szervezés és adománygyűjtés, az adományozók önzetlen felajánlása, a Derék utcai munkatársak odaadó munkája és a híres erdélyi vendégszeretet tetté rendkívüli nyári élménnyé ezt a háromnapos kirándulást a Derék utcai családok gyermekei számára.
A fentiek után méltán "Civil Összefogás" nevet kapó tábor keretében 17 átmeneti gondozásban élő gyermek töltött három napot Biharfélegyházán, Erdélyben. A település polgármestere ingyenesen bocsátotta rendelkezésre a település művelődési házát, amelyben a kirándulók elhelyezést kaptak.

Az érkezés napján fagyizás, majd a Szentimrén található tónál fürdőzés és estefelé szalonnasütés volt a program. A második napon Révre szerveztek kirándulást, ahol a Sebes-Körös Révi-szorosa, a Zichy cseppkőbarlang és a körösrévi vízesés szolgáltatott élményt és kalandot a gyerekeknek. A kirándulásról visszaérve egy helyi gazda jóvoltából még az állattartással kapcsolatos gyakorlati ismeretekből is meríthettek a gyerekek. A harmadik napon bográcsos ebédet és fagylaltozást követően élményekkel gazdagon indult haza a kirándulócsoport.

A "Civil Összefogás" kirándulásért köszönet illeti az alábbi civil szervezeteket és magánszemélyeket:

Az NI Hungary Kft.-nek az autóbuszbérlésért, valamint a HR osztályon dolgozó Boda Piroskának, akinek kezdeményezésére a cég munkatársai tartós élelmiszereket, ivóleveket, rágcsálnivalót gyűjtöttek a gyerekek számára.
Rubint Rékának a Norbi update termékek adományozásáért.
Varga Imre vállalkozónak, akinek adományából minden nap tudtak fagylaltozni a gyerekek, valamint friss kenyérből és tejfölből is került a gyerekek asztalára.
A Kék Motorosoknak, akik élelmiszereket és ivóleveket, műanyag tányérokat és evőeszközöket, valamint gyerekjátékokat adományoztak.
A SZÖSZ Egyesületnek, akik közvetítésével létrejött a biharfélegyházai kapcsolat, anyagi támogatást nyújtottak a buszköltséghez, és a cseppkőbarlang belépőjéhez, illetve a kísérő felnőttek egy része is közülük került ki.

Parti-Sajtós Renátának, testvérének és férjének, akik helyben mindenben a táborozók segítségére voltak.

Köszönjük!

A három nap képekben:

turazos.jpg























Jó levegő és kristálytiszta patak

vizeses.jpg























Ideális helyszín egy csoportképhez

sziklan_csoport.jpg























Evezős kalandok

vadvizi.jpg








































Hegyek, völgyek, folyók, és jóleső fáradtság

hidon.jpg























Ízelítő egy gazdálkodó hétköznapjaiból

gazdanal.jpg






















































Napi fagyizás

fagyi.jpg

















































Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület