Együttműködési megállapodás a debreceni polgárőrséggel


2011. november 15-én együttműködési megállapodást kötött a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. és a Debrecen Városáért Közhasznú Polgárőr Egyesület.

Az együttműködési megállapodás célja Debrecen Megyei Jogú Város közigazgatási területén a hajléktalan-ellátás még hatékonyabbá tétele, a hajléktalan emberek áldozattá válásának csökkentése.

Az együttműködés során a két szervezet között folyamatos információáramlás jön létre arról, hogy Debrecen Megyei Jogú Város közigazgatási terültén hol tartózkodnak hajléktalan személyek. Mivel a polgárőr egyesület járőrszolgálatai során a város egész területét lefedi, így a szolgálatok alkalmával a város területein észlelt hajléktalan emberek tartózkodási helyéről informálja majd a ReFoMix Kft.-t.

A szolgálatok ellátása során a polgárőrök a krízishelyzetekbe került személyekhez is riasztják a ReFoMix Kft. Utcai Szolgálatát.
Az együttműködési megállapodás aktualitását az adja, hogy a téli éjszakai hideg fagyok beállta előtt még pontosabb információ álljon rendelkezésre a város területén élő hajléktalan emberek hollétéről.

Ugyan a két szervezet közötti együttműködés több éves múltra tekint vissza, a szóban forgó megállapodás megkötésével az információáramlás még koordináltabbá válik majd.

Az együttműködési megállapodásban foglaltak végrehajtását Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének Egészségügyi és Szociális Bizottsága is támogatja.

Tovább az Országos Polgárőr Szövetség honlapjára>

Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület