Sikeresen zárult a ReFoMix EU-s forrásokból megvalósuló projektje

15 ügyfelünk lakhatását és képzését segítettük

A ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. és a Periféria Egyesület TAMOP-5.3.3-08/2-2009-0010-es számú, „Főbejárat” elnevezésű programja 2012. április 29-én lezárul. A projektzáró konferenciát 2012. április 17-én tartottuk Nyíregyházán. Az eseményről készült összeállítás itt megtekinthető.

Az 55 millió forintos pályázati forrásból megvalósított projekt közel két éve (2010. május 01.- 2012. április 29.) folyamán Nyíregyházán 5, Debrecenben 15 otthontalan ügyfél sikeres társadalmi és munkaerőpiaci integrációját segítettük elő komplex szolgáltatásokkal. A projekt résztvevői képzésük ideje alatt megélhetési támogatásban és lakhatási támogatásban is részesültek.
A 8 hónapos képzési időszak alatt a kiválasztottak három OKJ-s szakmát szereztek. A takarító, takarítógép-kezelői és parkgondozó képesítés mindkét városban piacképesnek mondható. A sikeres vizsgákat követően 7 fő tudott elhelyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon, 17 fő pedig jelenleg is albérletben lakik.
A program sikerrel zárult, hiszen ügyfeleink az utcáról illetve a hajléktalan-ellátó intézményekből albérleti lakhatáshoz jutottak, szakképesítést, munkatapasztalatot és néhányan állást szereztek.

Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület