Átmeneti Szállás

Derék Szálló

Az intézmény székhelyén 50 férőhelyet biztosító hajléktalanok átmeneti szállása működik. Azoknak a hajléktalan embereknek nyújt átmeneti elhelyezést maximum 2 évig, akik rendszeres jövedelemmel rendelkeznek.

Az elhelyezés minigarzon lakásokban apartman jellegű, így lehetőség van a párkapcsolatban vagy rokoni kapcsolatban élők családi intimitásának megteremtésére és megőrzésére. Itt kapnak lehetőséget az ügyfelek a családon belüli konfliktusok után az újrakezdéshez, eladósodott, elárverezett lakásuk vagyoni, jogi ügyei rendezése idejére. Négyágyas lakások állnak rendelkezésre felnőtt egyedülállók részére, akik korábban alacsonyabb küszöbű ellátásban részesültek.
tmeneti_vgleges1.jpg

A hozzánk érkezők leginkább az alábbi okok valamelyikének fennállásából vagy sok esetben több ok együttes fennállásából kifolyólag kényszerültek a hajléktalan-ellátás intézményrendszerébe: egészségi állapot romlása, munkahely elvesztése, kapcsolati konfliktusok, szenvedélybetegség, eladósodás, beilleszkedéssel kapcsolatos problémák.

Az itt lakók térítési díjat fizetnek a szálláshelyért és a szolgáltatásokért, melynek összege 2011. évben 8 700 Ft/hó/fő. Az intézményi tartózkodás két éve alatt a lakóknak lehetőségük nyílik kisebb összeg megtakarítására, amely esetenként elegendő lehet arra, hogy olcsó albérlethez jutva, vagy önkormányzati lakások licitálás útján történő főbérleti jogának megszerzésével megkapaszkodjanak a lakáspiacon.
kertesszálló.jpg

Az intézmény telephelye kertes övezetben, 18 személy társadalmi visszailleszkedéséhez tud segítséget nyújtani. Az itt lakók többnyire családi problémák, vagy megromlott egészségi állapotuk miatt válnak átmenetileg munkaképtelenné, hajléktalanná. A kétéves elhelyezés ideje alatt az egyénnek lehetősége nyílik az önálló életvitelre, munkavállalásra és esetenként kisebb megtakarításokra. Önálló életvezetésének kialakításában szociális munkás és pszichológus látja el tanácsokkal. A szolgáltatás igénybevétele térítésköteles, melynek összege 8 400 Ft./hó/fő.

Mindkét intézményünkben napi 8 órában szociális és mentális gondozást biztosítunk:A szolgáltatás igénybevételének feltételei:


 

Székhely: 4031 Debrecen, Derék u. 22. IX. em.
Telefon: 06-30-179-6264
E-mail: atmeneti@refomix.hu

Telephely: 4030 Debrecen, Szávay Gyula u. 89.
Telefon: 06-52-536-403
E-mail: rehab@refomix.hu


További hajléktalan-ellátó tevékenységeink>

Sikertörténetek

Akiknek sikerült...


A hajléktalan létből kiutat találni embert próbáló feladat. Ezért a hajléktalanság végső megoldását jelentő tartós, fenntartható lakhatási körülmény elérése komoly sikernek számít.
Volt, akiknek mégis sikerült.

Ismerje meg történetüket! >

 


Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület